Werkwijze
Anvr En Sgr

Het partner reisbureau waarmee Zomervakantie Atlas nauw samenwerkt is aangesloten bij de reisbranche keurmerken SGR en  ANVR Controleer op de website van de desbetreffende direct-seller en online reisbureau of ze aangesloten zijn bij de toeristische keurmerken SGR en ANVR.
Weet u ook welke zekerheden deze keurmerken bieden?

ANVR
Het partner reisbureau is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Om lid te worden van deze vereniging met de reisonderneming voldoen aan strengen normen. Deze normen bevorderen de kwaliteit van de reizen en de manier waarop u boekt.  Aangesloten partijen maken bovendien in overleg met de Consumentenbond en de Sociaal Economische Raad (SER) afspraken waaraan alle deelnemers zich dienen te houden.

Deze ANVR voorwaarden gelden dus voor reisbureaus, reisorganisaties (oftewel touroperators) en ook voor de consument. De ANVR- voorwaarden zijn van toepassing als u via Zomervakantie Atlas uw vakantie boekt bij een van onze partner reisbureaus.

Meer informatie vindt u op de website van de ANVR.

SGR
Onze partner reisbureaus zijn aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Als u via Zomervakantie Atlas een pakketreis boekt bij een partner reisbureau, dan is de SGR van toepassing. Dit houdt in dat SGR garant staat voor de vooruitbetaalde reisgelden van de pakketreis.

Mocht de touroperator onverhoopt zelf failliet gaan, dan bent u ervan verzekerd dat u uw vooruitbetaalde reisgeld volledig terugkrijgt. Indien de touroperators failliet gaat terwijl u op u op vakantie bent, dan zorgt de SGR voor de terugreis. Het zou kunnen dat het partner reisbureau failliet gaat, maar ook dan bent u verzekerd. Enkele faillissement van reisbureau is geen geldige reden voor de touroperator om uw vakantie te annuleren. Let wel op: geld dat u nog niet aan het partner reisbureau heeft betaald, moet u direct voldoen aan de touroperator.

Meer informatie vindt u op de website van de SGR.

Kortom u kunt met een gerust hart op vakantie!