Reis naar Marokko, dat is pas een top Vakantie

Werkwijze
Landen
Marokko (438)
Plaatsen

Over Marokko

Marokko, een land gelegen in het noorden van Afrika aan de Middellandse Zee, beschikt over een prachtige kuststrook. Een vakantie Marokko met mooie zandstranden en diverse badplaatsen waar u heerlijk kunt genieten van de stralende zon. In het oosten kunt u een bezoekje brengen aan de woestijn de Sahara en in het binnenland vindt u het Dades en Todra Gorges gebergte waar u prachtige rondreizen kunt maken. Ook vindt u tijdens uw vakantie in Marokko een prachtige cultuur, leuke markten en mooie koningssteden, zoals Rabat, Casablanca, Marrakech en Fez. Maak een rondreis door Marokko en u zult versteld staan van al het moois in de koningssteden!

Bezoek Rabat, de hoofdstad van Marokko

Rabat is de hoofdstad van Marokko en ligt aan de rivier Bou Regreg. Wanneer u op rondreis bent in Marokko dient u zeker een bezoekje aan deze mooie stad te brengen. In Rabat kunt u verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Archeologisch museum en het Mausoleum van Mohammed V. U  moet zeker een kijkje gaan nemen bij de Tour Hassan, de moskee die nooit afgemaakt is en in 1755 gedeeltelijk verwoest is door een aardbeving. Het restant staat er nog en u kunt aan de pilaren zien wat de bedoeling geweest was. In Rabat zijn vele restanten uit de Romeinse tijd te bezichtigen en in de Medina zijn leuke winkeltjes en markten te vinden.

Casablanca, goed begin van een rondreis

De grootste stad van Marokko is Casablanca. Ook hier zijn vele bezienswaardigheden te bezichtigen. Casablanca is in 1755 erg getroffen door de aardbeving, waardoor er weinig overblijfselen van vroeger te vinden zijn. Maar wat maakt Casablanca zo`n mooie stad? Denk eens aan de prachtige tuin midden in de stad, de Hassan II moskee, de oude en nieuwe Medina en diverse grote pleinen. Ook kunt u wanneer u naar Marokko reist in Casablanca genieten van een zonnige strandvakantie.

Koningsstad Marrakech

Aan het twijfelen of u op vakantie gaat naar  Marrakech? Marrakech is een grote stad waar van alles te beleven is. In de kleine, smalle straatjes en op de grote pleinen vind je allerlei soorten kunstvaardigheid. Allerlei soorten handwerk wordt door de bevolking uitgevoerd. Hier kunt u dan ook erg leuke dingen kopen. Ook moet u een kijkje gaan nemen op het grote marktplein de Djemaa el Fna, gelegen in het oude centrum van Marrakech. Hier is van `s ochtends tot en met `s avonds volop bedrijvigheid. Het verkopen van verse etenswaren tot optredens van de locale bevolking. Ook liggen hier leuke restaurantjes en cafeetjes, waar u gezellig een hapje of drankje kunt nuttigen.

Goedkoop reizen naar Marokko

Een prachtige vakantie in Marokko met heerlijk veel zon, mooie stranden en prachtige steden? Bekijk ons uitgebreide reizen aanbod  naar Marokko. De mooiste koningssteden van Marokko ontdekt u wanneer u een rondreis boekt naar Marokko. U wilt goedkoop naar Marokko? Bekijk dan onze vakantie aanbiedingen, last minute reizen of all inclusive vakanties en geniet van een mooie zonvakantie in Marokko.

Atlas toppers in Marokko

Met deze zoekcriteria is er geen accommodatie beschikbaar.
Klik hier om terug te keren naar de homepage.