Een bijzonder land met een bijzondere geschiedenis: Roemenië. Dit vakantieland is op economisch gebied minder ontwikkeld dan Hongarije, maar door de vele culturele bezienswaardigheden en de schitterende natuur is het een uitstekend vakantieland. Kenmerken van Roemenië zijn de indrukwekkende kastelen en kasteelruïnes, de beschilderde kloosterkerken, de oude binnenstadjes en prachtige kuuroorden. In Roemenië kunt u tijdens uw vakantie in de zomer verblijven op een camping of in één van de vele goedkope hotels.  Zomervakantie Atlas selecteert voor u de beste aanbiedingen voor een zomervakantie in Roemenië!

Stranden in Roemenië
Aan de 72 kilometerslange kust van de Zwarte Zee liggen diverse badplaatsen die vernoemd zijn naar mythologische goden; Olympos, Neptunes, Saturnus en Venus. Mamaia biedt het grootste strandvertier en de badplaats Costinesti is vooral populair bij jongeren. En voor diegene die graag willen verblijven in een luxe resort zijn de badplaatsen Olimp en Neptun geschikt.

Cultuurverschillen
Tijdens uw vakantie in Roemenië zult u duidelijke cultuurverschillen waarnemen: de Roemenen zijn over het algemeen vrij arm. Naast Roemenen wonen er in dit land ook veel Hongaren en enige Duitsers. Ook de Roma (zigeuners) zijn veel aanwezig. In de zomervakantie vieren de Roemenen feest: het Callatisfestival en het Stufstockfestival vinden onder andere plaats in Mangalia en Vama Veche. Een vakantie in Roemenië geeft u een kijkje in het leven van mensen die leven in armoede.

Bijzondere flora en fauna
In Roemenië leven unieke dieren door de ongereptheid van de natuur. Er zijn in dit vakantieland diersoorten die in de rest van Europa niet meer voorkomen. Zo leven er in de Karpaten nog bruine beren, wolven, gemzen en lynxen. In de bergrivieren treft u naast forel ook otters en mooie ijsvogels aan. Roemenië is de trotse bezitter van veel zeldzame vogels en bijzondere dieren. Het nationaal park Donaudelta staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u op vakantie gaat naar Roemenië moet u dus zeker een bezoek brengen aan dit prachtig natuurgebied. 
 
Vervoersmiddelen naar en in Roemenië
Een autovakantie in Roemenië is goed mogelijk. De totale afstand bij een autovakantie is ongeveer 1700 kilometer. Het wegennet is matig tot slecht in Roemenië en men raadt het af `s avonds te rijden. Het openbaar vervoer is heel goedkoop, maar de kaartenverkoop is niet zo goed geregeld. Verder kunt een vliegvakantie naar Roemenië boeken. In dit geval zult u het vervoer in Roemenië zelf moeten regelen. Uiteraard kunt u tijdens uw vakantie ook een taxi nemen.

Vergelijk online vakanties Roemenië
Via Zomervakantie Atlas kunt u online de beste vakanties naar Roemenië vergelijken. Bij ons vindt u altijd de goedkoopste vakantie naar Roemenië!

Werkwijze
Landen
Roemenië (2)
Regio's
Roemenie (2)
Plaatsen

Over Roemenië

Atlas toppers in Roemenië

Met deze zoekcriteria is er geen accommodatie beschikbaar.
Klik hier om terug te keren naar de homepage.